Ga naar de inhoud
4.6 - 21 reviews

Validatie studie

Amsterdam, 23 juli 2024

Revolutie in assessments door baanbrekende stemanalyse!

Met trots kondigen wij het eerste gevalideerde stem-assessment ter wereld aan, waarbij je enkel hoeft te tellen om een uitgebreid, objectief assessmentrapport te ontvangen.

Voice Your Future introduceert, na een validatiestudie uitgevoerd door onderzoekers van Amsterdam UMC, het eerste stem-assessment ter wereld. Gebruikers hoeven simpelweg tot 100 te tellen om een zeer uitgebreid en objectief persoonlijkheidsrapport te ontvangen, inclusief persoonlijkheidskenmerken, drijfveren, leerstijl, beroepsadvies en competenties.

“De positieve resultaten uit de wetenschappelijke validatiestudie, uitgevoerd door onderzoekers van Amsterdam UMC, zijn een doorbraak,” aldus oprichtster Gusta Timmermans van Voice Your Future. “Dit opent de deur naar een nieuw tijdperk van persoonlijkheidstesten en zelfinzicht, mogelijk gemaakt door de natuurlijke en toegankelijke interface van de menselijke stem.”

Onderzoekers van Amsterdam UMC hebben positieve resultaten gevonden met betrekking tot de betrouwbaarheid en nauwkeurigheid van ons stem-assessment. De belangrijkste onderzoeksresultaten tonen aan:

  • Wetenschap en stemanalyse: Recente ontwikkelingen in stemanalyse tonen aan dat deze techniek potentieel heeft om diverse psychologische en gedragskenmerken te voorspellen. Een literatuuronderzoek identificeerde 13 relevante wetenschappelijke studies die deze toepassingen ondersteunen. Studies wijzen op correlaties tussen stemmetingen en persoonlijkheidskenmerken. Onderzoekers van Amsterdam UMC zien mogelijkheden voor toepassingen van stemanalyse in zowel klinische als niet-klinische settings, zoals human resource management.
  • De reproduceerbaarheid van stemanalyse-assessments was tot 92% identiek bij meerdere tests onder verschillende omstandigheden, met een baseline kans op reproduceerbaar resultaat van 11%.
  • Gebruikers zijn zeer tevreden over de bruikbaarheid en inzichten van het door Voice Your Future ontwikkelde stem-assessment en vonden de resultaten nauwkeurig.
  • Gebruikers geven aan dat traditionele assessments, gebaseerd op lange vragenlijsten, tijdrovend en beïnvloedbaar zijn. Stem-assessments bieden daarom een veelbelovende nieuwe objectieve aanpak.
  • Onderzoekers hebben ook een aantal ontwikkelpunten aangereikt over de bruikbaarheid van het stem-assessment, deze zaken heeft Voice Your Future reeds aangepakt. Het stem-assessment past bij de missie van Timmermans: “Wij geloven in een eerlijke en gelijkwaardige wereld waarin iedereen zijn of haar beste zelf kan zijn. Wij bieden objectief inzicht waarmee je zelfbewuste keuzes maakt en jezelf optimaal kunt ontwikkelen, ongeacht je achtergrond, etniciteit, opleiding of leeftijd.”

Dit unieke stem-assessment combineert gebruiksgemak met wetenschappelijke nauwkeurigheid, waardoor het een betrouwbaar hulpmiddel is voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.

De onderzoeksrapportage van Amsterdam UMC benadrukt de potentie van stemanalyse als een waardevol instrument in zowel klinische als niet-klinische toepassingen, zoals human resource management en persoonlijke ontwikkeling.

Het stem-assessment is ontworpen voor recruitment, persoonlijke en teamontwikkeling, leiderschapsprogramma’s, re-integratie en behoud van medewerkers. Het biedt elke organisatie eerlijke en gelijkwaardige selectie- en ontwikkelingsmogelijkheden voor haar medewerkers.

Wil je weten hoe Voice Your Future werkt?

Neem gerust contact op met Gusta Timmermans,
Founder Voice Your Future
info@voiceyourfuture.com of +31653718695
Voorbeeld rapport